VAŠE PRAVO NA ZDRAVU HRANU

MLJEKARA SMAJIĆ d.o.o. je osnovana 1997. godine kao porodična firma čiji se vlasnik i direktor nakon 15 godina rada u Švicarskoj odlučio sa porodicom vratiti u rodni kraj Čelić i pokrenuti proces prerade mlijeka i proizvodnje mliječnih proizvoda i sira. Pokretanjem ove proizvodnje na indirektan način je podstaknuto zapošljavanje blizu dvije stotine i pedeset domaćinstava (farmera) od kojih se otkupljuje sirovo mlijeko sa područja naše općine i okolnih mjesta.

Društvo ima svoj vlastiti vozni park kojim distribuira gotove proizvode do krajnjih kupaca, te trenutno imamo 40 zaposlenih radnika. Kao znak kvalitetnog poslovanja usmjerenog na uvođenje savremenih standarda, te u cilju postizanja visokog stepena kvaliteta mliječnih proizvoda Mljekara Smajić 2007. godine je u svoj proces proizvodnje uvela sisteme upravljanja kvalitetom i procesom proizvodnje, HACCP i ISO 9001:2008. Za svoje proizvode garantujemo kvalitet i potpuno prirodan sadržaj mlijeka sa ekološko zdravih predjela obranaka Majevice.

Naša je misija da pravimo proizvode vrhunskog kvaliteta, od prirodnih sastojaka, prepoznatljive po svom posebnom ukusu.

MLJEKARA SMAJIĆ

VRHUNSKI KVALITET

Kvalitet, inovativnost i svakodnevna briga za zdravlje i uravnoteženu ishranu pojedinca i porodice ključne su vrijednosti robne marke Smajić iza koje stoji tradicija, najsavremenija tehnologija i najkvalitetnije mlijeko. Naša najveća snaga su upravo neprestana briga i ulaganje u najviše standarde kvaliteta i hranjivosti naših mliječnih proizvoda!

Zbog navedenog u 2020. godini smo implementirali HALAL certifikat. Cilj je da krajnji potrošači budu sigurni u kvalitet proizvoda i da su ti proizvodi proizvedeni u skladu sa zahtjevima Halal standarda.

HALAL Certifikat – Smajić
Preuzmite PDF